Naudts Gardens

Zwemvijvers

Wat is een zwemvijver?

Een zwemvijver is een type vijver dat speciaal is ontworpen om in te zwemmen. Het is een combinatie van een zwembad en een natuurlijke vijver. In tegenstelling tot een traditioneel zwembad wordt een zwemvijver op een natuurlijke manier gefilterd en schoongehouden, meestal door middel van planten en micro-organismen.

 

Een zwemvijver bestaat uit twee gedeelten: een zwemgedeelte en een natuurlijk gedeelte. Het zwemgedeelte is het deel van de vijver dat speciaal is ontworpen om in te zwemmen. Het kan verschillende dieptes hebben en er kunnen extra functies worden toegevoegd zoals een trap, een duikplank enz.

 

Het natuurlijke gedeelte van de zwemvijver is een moerasachtig gebied waar planten en micro-organismen worden gebruikt om het water te filteren en schoon te houden. Het water wordt via een systeem van pompen en filters van het natuurlijke gedeelte naar het zwemgedeelte gepompt. Dit zorgt ervoor dat het water in het zwemgedeelte schoon en helder blijft.

 

Een zwemvijver biedt een aantal voordelen ten opzichte van een traditioneel zwembad. Zo is een zwemvijver milieuvriendelijker omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën om het water schoon te houden. Daarnaast kan een zwemvijver ook esthetisch aantrekkelijker zijn omdat het natuurlijke gedeelte van de vijver kan worden aangelegd met verschillende soorten planten en stenen om een natuurlijke uitstraling te creëren.

Hoe leg ik zelf een zwemvijver aan?

Het aanleggen van een zwemvijver is niet eenvoudig. Je dient rekening te houden met de juiste verhoudingen, met een minimum diepte van 140 cm- 160 cm (om te kunnen zwemmen), de grootte van de zwemvijver, het gebruik van de juiste materialen, de juiste verhouding zwemijver /filterend gedeelte, beplanting enz. Kortom, het is zeer sterk aangeraden om uw zwemvijver te laten aanleggen door een specialist. 

 

Offerte zwemvijver

 

 

Wat kost een zwemvijver?

De kostprijs van een zwemvijver is afhankelijk van tal van factoren:

  • Grootte en diepte
  • Een gemetste zwemvijver is goedkoper dan een betonnen zwemvijver
  • Beschermvilt: een beschermvilt met EPDM met 3D is goedkoper dan PVC-rollen
  • Is de ligging waar je jouw zwemvijver wilt graven gemakkelijk bereikbaar?
  • Keuze van de randstenen
  • Groote van de lava bak (filterend gedeelte)
  • Al of niet verlichting
  • Keuze van beplanting

 

Algemeen moet je grofweg rekening houden met een budget van minimum € 20.000 tot € 45.000.

Een tuin met een zwemvijver?

Het is de droom van velen onder ons. U moet heus niet altijd een reis boeken om buiten in het zonnetje te genieten van een frisse duik, integendeel. Wilt u voortuin tijdens de warme zomerdagen kunnen genieten van een eigen zwemvijver? Dan is Naudts Gardens de specialist die u zoekt!

 

 

Zwemmen met Naudts Gardens

Naudts Gardens zorgt ervoor dat een zwemvijver in uw eigen tuin niet enkel en alleen is weggelegd voor de paar enkelingen. Neen, vandaag bent u aan de beurt en wel in het gezelschap van onze professionele hulp. Bovendien zijn we niet alleen gedreven in de aanleg van zwemvijvers, wij bouwen alle zwemvijverdromen zorgvuldig uit, ongeacht de grootte en soort die u wenst.

Zwemmen, het hele jaar door

Op reis hebt u het misschien al wel vaker meegemaakt: een heerlijke zwemvijver, met fris water dat glinstert in de zon, waarin u eender wanneer kan duiken en verfrissen. Wel, Naudts Gardens brengt voortaan vakantie aan huis, want met een zwemvijver van onze hand, geniet u jarenlang van een eigen zwemvijver wanneer u maar wilt.

 

 

Zwemvijvers voor ieders prijsbudget...

...zonder in te boeten op kwaliteit! Want bij Naudts Gardens denken we met u mee; we houden rekening met al uw vereisten, dus ook met de budgettaire beperkingen. Naargelang de wensen, maar ook de grenzen, die u ons oplegt, gaan wij op zoek naar de meest geschikte oplossing, die voldoet aan al uw persoonlijke voorwaarden, alsook aan deze van de meest strenge kwaliteits- en veiligheidsvoorschriften.

 

Zowel wat betreft een installatie, als een renovatie of een onderhoud: onze jarenlange ervaring en persoonlijke toewijding hebben ervoor gezorgd dat we de beste klantenservice en nazorg kunnen garanderen. Onze eigen zwemvijverspecialisten en -techniekers stellen alles in het werk om u zo veel mogelijk zwemplezier te bezorgen!

Hybride zwemvijver

De hybride zwemvijver is de combinatie van een natuurlijk zwembad en een zwemvijver. De plantenfilter zorgt voor zuiver water en een natuurlijke look. De extra filters (zonder chloor) in het zwemgedeelte zorgen ervoor dat het water nog helderder wordt. Meer informatie over onze hybride zwemvijvers vind je onder hybride zwemvijvers.